דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


יוגורט דנונה - הידעתם? 

מאת    [ 16/09/2011 ]

מילים במאמר: 518   [ נצפה 2560 פעמים ]

רוב הישראלים אינם פוסחים על מקררי החלב, בביקורם השבועי בסופרמרקט השכונתי. לאחר שהניחו את שקיות החלב וקופסאות הגבינה בעגלת הקניות, הם מושיטים את ידם אל היוגורט האהוב עליהם ואחר כך מושיטים יד נוספת ובוחרים יוגורט בטעמים לשאר בני המשפחה. מה עושה את יוגורט דנונה לאהוב כל כך על כולם? איך הכל התחיל?

 

מה מקורו של היוגורט?

היוגורט הראשון התגלה לגמרי במקרה. כאשר השבטים התורכיים נדדו במרחבי מרכז אסיה ולקחו עימם לדרך נאדות עור מלאי חלב. טלטולי הדרך וחדירת חיידקים ספונטנית אל נאדות העור גרמו להיווצרות אקראית של היוגורט. לאחר שטעמו אותו וראו כי טוב, החלו בייצור מתוכנן של יוגורט.

 

איך הכינו יוגורט בעבר?

שבטים תורכיים שחיו באזור מרכז אסיה לפני כארבעת אלפים וחמש מאות שנה פשוט יצקו חלב לתוך נאדות עור (שקים מיוחדים שהחלב לא יכול היה לחלחל דרכם) וטלטלו אותו זמן רב. בתחילה על גבי בעלי חיים שנשאו אותם בדרכם ושנים רבות אחר כך, כאשר התיישבו במקומות של קבע, טלטלו את נאדות החלב בעזרת בעלי חיים שסובבו אבן מרכזית שהייתה מוצבת בחצר המרכזית. רוב החוקרים סבורים שייצור היוגורט כמוצר מתאים למאכל החל לפני כארבעת אלפים וחמש מאות שנה, כאשר שבטים תורכיים שחיו באזור מרכז אסיה יצקו את החלב לשקי עור ויצאו עימם למסעותיהם. טלטולי הדרך וחדירת חיידקים ספונטנית אל נאדות העור גרמו להיווצרות אקראית של היוגורט. לאחר שטעמו אותו וראו כי טוב, החלו בייצור מתוכנן של יוגורט.

 

איך מייצרים כיום יוגורט?

מחדירים אל החלב חיידקיים ידידותיים הגורמים לו להחמיץ ולקבל את מרקמו הסמיך והמיוחד. חיידקים ידידותיים אלה מחזקים את פעילות המעיים ומגבירים את פעילות הפלורה הטבעית שבהם. מכאן שיש חשיבות רבה לחיידקים הידידותיים לפעילות מערכת העיכול.

 

איך החל ייצור היוגורט המסחרי?

יצחק קרסו, יהודי שחי ביוון, הקים בשנת 1919 מפעל להכנת יוגורט. ליוגורט אותו שיווק לחנויות קרא בשם החיבה של בנו דניאל – דנונה. כשדניאל בגר והפך למנהל החברה, הוא הפיץ יוגורט דנונה לצרפת והסיסמה השיווקית הייתה "עיכול שמח!"

 

מתי הגיע יוגורט דנונה לישראל?

בתחילת שנות השבעים, עשרות שנים אחרי ששווק ברחבי אירופה, עשה יוגורט דנונה את דרכו אל המרכולים וחנויות המכולת בישראל. מהר מאד הוא מצא את מקומו על שולחנם של משפחות רבות, המעדיפות יוגורט בריא על פני מוצרים שאיכותם התזונתית אינה מגיעה לזו של היוגורט.

 

מה הקשר בין אכילת יוגורט לפרס נובל?

בתחילת המאה העשרים מצא איליה יצ'יניקוב, מיקרוביולוג יהודי שחי ברוסיה, כי יתכן שהסיבה לאריכות ימיהם של תושבי חבל הבלקן בכלל ובולגריה בפרט היא אכילת יוגורט. על מחקרו זה, זכה מיצ'יניקוב לפרס נובל.

 

האם ליוגורט דנונה יש תועלת נוספת?

במחקרים שנערכו ביפן על כיותר מאלפיים ילדים בגיל שלוש מצא שצריכת יוגורט קבועה, יותר מארבע פעמים בשבוע, מפחיתה את הסיכוי לפתח חורים בשיניים. מחקרים אחרים שנערכו ביפן מעידים שאכילת יוגורט מסייעת במניעת דלקות חניכיים והתפתחות פלאק. מחקר יפני נוסף מחזק את המחקרים הקודמים ומוסיף כי אכילת יוגורט מפחיתה את כמות החיידקים המתרבים בירכתי הלשון, תופעה הגורמת לריח רע.

 

האם כדאי לכלול יוגורט דנונה בתפריט?

כדאי גם כדאי לאכול יוגורט דנונה לפחות ארבע חמש פעמים בשבוע. למבוגרים מאד, לסוכרתיים ושומרי המשקל מומלץ לצרוך יוגורט דנונה בטעם טבעי. האחרים יכולים ליהנות מהטעם העדין של יוגורט דנונה בתוספת חתיכות פרי והילדים ישמחו לאכול יוגורט בטעמים המתאימים להעדפותיהם האישיות.

רון לויני




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב